Om Forshaga BC

Forshaga Boxing Camp är en thaiboxningsklubb som bildades april 2010. Träningen bedrivs i Forshaga lärcenters lokaler och vi har träning fler dagar i veckan både för nybörjare och avancerade.

Hur är det att träna på Forshaga Boxing Camp?

Vi vill att alla ska kunna träna thaiboxning  oavsett tidigare erfarenhet. Att träna thaiboxning på Forshaga Boxing Camp är mångsidigt och utvecklande både fysiskt och mentalt, oavsett om du har många års erfarenhet eller är nybörjare. I vår träning har vi som avseende att utveckla kroppskontroll , balans och styrka på ett roligt sätt som kroppen mår bra av. Thaiboxning är en tävlingssport och vi tränar för att tävla.

Vi på Forshaga Boxing Camp tror på en mångsidig träning i intervaller efter en s.k. rondklocka. En rond är tre minuter lång och följs av en minuts vila. Under rondpausen instrueras man av tränaren som visar vilka tekniker man ska utöva och vad som kan förbättras. Man tränar nästan alltid i par där man övar tekniskt antingen på mits eller i sparringsituationer.

Vi lägger fokus på att alla ska kunna träna sporten och utvecklas, förbättras och avancera utifrån sina individuella förutsättningar och önskemål, oavsett ålder och erfarenhet. Att skapa rolig träning och trevlig atmosfär är viktigt för oss och därför trycker vi mycket på respekten för varandra och disciplin under träningspassen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s